No 1.septembra strauji pieaugs šī pakalpojuma maksa! Nepieciešami grozījumi saistībā ar mainītajiem apstākļiem

Sākot no 1. septembra, šī pakalpojuma maksa strauji palielināsies. Ceturtdien valdība pieņēma lēmumu par šī pakalpojuma maksas palielināšanu.

 

No 1. septembra sāks būtiski palielināties Valsts zemes dienesta (VZD) sniegtās maksas pakalpojumu cenas. Nesen valdība pieņēma grozījumus maksas pakalpojumu cenrādī un norēķinu kārtībā, prognozējot šīs izmaiņas.

 

Tieslietu ministrija akcentē, ka ierosinātie grozījumi ir nepieciešami, ņemot vērā mainīgos apstākļus, kas saistīti ar maksas pakalpojumu apjomu, ko sniedz šī iestāde, un kā rezultātā gan tiešie, gan netiešie izdevumi ievērojami palielināsies.

 

Cenas piedzīvos pieaugumu, īpaši attiecībā uz ēku un īpašumu kopu kadastrālo uzmērīšanu, kadastra objektu datu reģistrāciju un kadastra datu aktualizāciju.

Tomēr kadastrālās uzmērīšanas un uzskaites pakalpojumu izmaksas tiks samazinātas, salīdzinot ar pašreizējām un grozījumos paredzētajām maksām.

 

Šajā scenārijā tipiskā dzīvokļa reģistrācijas maksa būs 106 eiro, kas nozīmē 45% atlaidi no pašreizējā kompleksā pakalpojuma maksas.

 

Līdzīgi, privātmājas ar 200 m2 platību reģistrācijas pakalpojuma maksa būs 106 eiro, kas atbilst 74% atlaidei no pašreizējās kopējās pakalpojuma maksas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment